Delivery: All EU countries
PERKANT UŽ DIDESNĘ NEI 50 EUR SUMA, PRISTATYMAS NEMOKAMA

Silikonas plaukų priežiūroje: nauda ar žala?

Silikonas plaukų priežiūroje: nauda ar žala?

Kasdieninės grožio procedūros rūpinasi ne tik veido, bet ir plaukų priežiūra. Kasdien atliekame įprastą veiklą – plauname, džioviname, formuojame plaukų garbanas, tačiau ne visada tai darome teisingai, dažnai padarydami savo plaukams daugiau žalos nei naudos. O tokios procedūros kaip plaukų dažymas, tiesinimas, garbanojimas žaloja plaukus. Būtent todėl kosmetikos gamintojai siūlo specialias priemones plaukų grožiui ir sveikatai palaikyti. Daugelyje jų yra vienareikšmiškai neįvertinto ingrediento – silikonų, o jų buvimas grožio priemonėse kelia rūpestį ne tik natūraliai kosmetikai.

Būkime aiškūs! Taigi, kas iš tikrųjų yra silikonai ir ką jie mums duoda: žalos ar naudos?

Silikonai plaukų priežiūros priemonėse

Silikonai yra sudėtiniai, dirbtinai susintetinti polimerai, kuriuose yra silicio ir deguonies molekulių grandinė. Į šią grandinę įtraukus vandenilio arba anglies grupes, galima gauti skirtingus polimerus su skirtingomis savybėmis.

Silikonai sėkmingai naudojami kosmetikoje ir medicinoje. Jų dedama į priežiūros ir makiažo kosmetiką, pagerinant kosmetikos apsaugines, drėkinančias ir lyginamąsias savybes. Be to, nepaisant jų sintetinės kilmės, jie yra netoksiški, neskaidomi ir nereaguoja su kitais kosmetikos ingredientais.

Plaukų silikonų kenksmingumas

Plaukų priežiūros kosmetikoje esantys silikonai pripažinti saugiais. Jie nesikaupia organizme, nes jų molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų į plauko gelmes. Daugumą jų galima nuplauti įprastu šampūnu. Tačiau yra ir silikonų, kurie plaukų paviršiuje suformuoja kvėpuojančią vandeniui atsparią plėvelę, todėl juos išplauti labai sunku. Savo ruožtu ši savybė padeda išlyginti akytas, dažymo ir įvairių cheminių procedūrų pažeistas odelių apnašas, todėl plaukai tampa elastingesni ir išlaiko juose drėgmę.


Dabar išsiaiškinkime, kokie silikonai dedami į plaukų priežiūros priemones ir kaip juos tinkamai išplauti:

  • Vandenyje tirpūs silikonai. Lengvai nuplaunamas nuo plaukų paviršiaus, naudojant švelnų šampūną be sulfatų.
  • Iš dalies tirpūs silikonai. Kaip ir vandenyje tirpūs silikonai, juos be vargo nuplauna bet kokia valymo priemone.
  • Riebaluose tirpūs silikonai. Jie yra labiau paplitę plaukų priežiūros priemonėse nei kiti. Tokie silikonai tiks tais atvejais, kai plaukai dažnai blunka spalva, formuojami cheminiu būdu ir termiškai apdorojami. Riebaluose tirpūs junginiai padeda išlaikyti plaukus glotnius, drėkinamus ir elastingus. Jie sukuria apsauginį sluoksnį, kuris supa kiekvieną plauką ir padeda išlyginti odelių apnašas, išlaikyti drėgmę ir maistines medžiagas plaukuose. Tačiau jei jie naudojami ilgai arba kruopščiai neišplaunami, jie gali kauptis plauko paviršiuje, neleisdami į plaukus patekti drėgmei ir vertingoms medžiagoms, kurios gali paskatinti plaukų lūžinėjimą ir padaryti juos blankius. Norint išvengti nemalonių pasekmių, gaminius su riebaluose tirpiais silikonais visada reikia kruopščiai nuplauti. Puikiai tiks šampūnai su paviršinio aktyvumo medžiagomis ar sulfatais. Daugiau apie sulfatus skaitykite "Kas yra sulfatai plaukų priežiūrai?"

Plaukų silikonų privalumai

  • Apsaugo porėtus, pažeistus plaukus nuo drėgmės praradimo, padeda vertingoms medžiagoms iš specialių plaukų priežiūros priemonių geriau prasiskverbti į plaukus, pavyzdžiui, naudojant plaukų kaukę.
  • Neleidžia pigmentui išplauti iš dažytų plaukų, todėl plaukų spalva ilgiau išlieka ryški.
  • Šampūnuose ir kondicionieriuose esantys silikonai palengvina plaukų iššukavimą juos išplovus. Jų dėka šukos lengviau slysta ant plaukų.
  • Formuojant plaukus karštu oru, silikonai apsaugo plaukus nuo neigiamo karščio poveikio, apsaugo plaukus nuo perkaitimo ir tolesnės žalos.
  • Vizualiai „suklijuoja“ išsišakojusius plaukų galiukus, todėl jie dažnai pridedami prie greitam plaukų atstatymui skirtų priemonių.
  • Suteikia pažeistiems, blankiems plaukams žvilgesio ir gyvybingumo. 

Geriausios plaukų priežiūros priemonės su silikonu


Balzamas – kaukė Elizavecca CER-100 Collagen Coating Plaukų raumenims skirtas skalavimas

Elizavecca CER-100 Collagen Coating Hair Muscle Treatment Rinse

Puikiai maitina ir stiprina plaukus per visą jų ilgį, daro juos paklusnius, žvilgančius ir gyvybingus. Puiki profilaktika nuo plaukų slinkimo ir lūžinėjimo. Sudėtyje esantys silikonai skatina gilesnį kolageno, keratino ir maistinių medžiagų su argano ir makadamijos aliejais įsiskverbimą į plaukų struktūrą. Palengvina šukavimą.

Šveičiamoji kaukė galvos odai Lador arbatmedžio galvos odos klinikos plaukų paketas

Lador Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack

Kaukė su kolagenu, sraigių mucinu ir arbatmedžiu giliai išvalo plaukus ir galvos odą nuo nešvarumų ir negyvų odos ląstelių, plaukų garbanos tampa elastingesnės ir lygesnės. Tai gera profilaktika nuo odos lupimosi ir pleiskanų. Maloni mentolio vėsa apsaugo nuo niežėjimo ir ramina odą.

Drėkinamasis greitai veikiantis balzamas Lador Wonder balzamas

Lador Wonder Balm


Jame yra šilko baltymų ir dvidešimties skirtingų aminorūgščių, balzamas apgaubia kiekvieną plauką ir išlygina odelių pleiskanas, kurias pažeidžia dažnas plaukų dažymas ir terminis poveikis. Dėl to plaukai tampa stipresni, elastingesni, švelnesni ir lengviau šukuojami.

Kaukių rinkinys Masil 8 sekundžių salono plaukų kaukės lazdelės maišelis

masil 8 seconds salon hair mask stick pouch

SOS priemonė sausiems, poringiems ir sunkiai iššukuojamiems plaukams. Kaukės yra kompaktiškose pakuotėse ir jas lengva pasiimti su savimi į keliones ir prieš svarbius renginius. Vos 8 sekundės ir jums bus atlikta grožio salono verta procedūra. Jūsų plaukai taps glotnūs, žvilgantys ir lengvai šukuojami. Reguliariai naudojant šias priemones jūsų plaukai tampa stipresni, atrodo sveikesni ir patrauklesni.

Jei vis dar nesate tikri, kokius gaminius rinktis su silikonais ir kaip juos derinti, rekomenduojame apsvarstyti galimybę naudoti tos pačios serijos gaminius. Gamintojai jau viską apgalvojo kurdami plaukų priežiūros priemonių seriją ir atsižvelgdami į ingredientų naudojimo niuansus.  

 Būkite žavingi!

Add A Coupon

Ko Jūs ieškote?


Popular Searches: Beauty of Joseon  Anua  Cosrx  Dr. Ceuracle  Abib